Innerlijke renovatie

Echt, een mens is tot veel meer innerlijke vernieuwing in staat dan we denken. Neem een voorbeeld aan ZeeVELD. Door een verbouwing blijkt dit mogelijkheden te gaan bieden waarvan het huis zelf niet eens wist dat het ze in zich had.

Of eigenlijk moet je daar juist geen voorbeeld aan nemen. Want deze verbouwing kost een smak geld, en je innerlijke renovatie…. hoeft je geen cent te kosten.

Een van de eerste enthousiastelingen die de Liber methodiek oppakte schreef me ooit: “ik dacht altijd dat ik een mislukte soufflé was. En bleef dus maar op zoek gaan. Naar die cursus, die retraite, die meester, die me van mijn mankementen af zou kunnen helpen. Tot ik, door Liber, ontdekte: ‘er is helemaal niets mis met me. Ik mag zijn hoe en wie ik ben!’ ”

Investering aan kosten: 0,00 Eurocent. Nou ja, de kosten van de internet aansluiting dan. Om bij de website met de oefeningen te kunnen.

Investering aan tijd: dat zal zo langzamerhand meer dan 365 uur zijn! Een jaar lang een uur per dag. Schrijven, ontspannen, teruglezen, schrijven, ontspannen en het geschrevene weer hardop teruglezen en zonder enige innerlijke weerstand verwelkomen.

Opbrengst, ik jok niet: een innerlijk geheel vernieuwde vrouw.

Innerlijke renovatie: echt, het kan. En groots ook.

En wat die renovatie van ZeeVELD betreft, op de plaatjes zie je:

hoe niemand er meer in of uit kan;

hoe een voorzetwand in de kapel ruimte schept voor een trap naar zolder, voor een berging van de vleugel en een voor presentatiescherm, flip-overs en meditatiematten en – kussens. Alles lekker uit het zicht;

hoe de plek van de koffiekeuken zo langzaamaan z’n nieuwe keukenblok kan gaan ontvangen – en die super-duper machine voor al die ‘volautomatische koffiespecialiteiten’;

hoe daar ook een geweldige inloopkast komt, precies op maat voor alle extra biologische voorraden die de cateraars van vooral retraitegroepen meebrengen;

hoe er een gang kwam die van drie schakelkamers, zelfstandige kamers maakt, en het werd nog een fijne gang ook;

hoe een schakelkamer een zelfstandige kamer wordt, met eigen badkamer

hoe een trap werd weggebroken: nog weer een schakelkamer minder en een zelfstandige kamer extra.

hoe een muur, bezig is een badkamer te worden;

 

 

 

 

 

 

 

God laten zorgen

In weer een mooie toevoeging aan de site ‘All of Bach’ speelt Dorien Schouten het koraal ‘Wer nur den lieben Gott läßt walten’. De tekst

Lees verder »

Begin in jezelf

To a disciple who was forever complaining about others, the master said, “If it is peace you want, seek to change yourself, not other people.

Lees verder »