Uitzichtloosheid als bron van creativiteit

‘Het is een ontzettend leuke uitdaging om van een onmogelijke situatie een nieuw en creatief uitgangspunt te maken’. Voor de camera van verhuurplatform Groepen.nl vertelt Thomas van Kleef hoe hij ZeeVELD in een halve dag omtoverde tot ‘anderhalve meter accommodatie’.  Waarmee maar weer eens duidelijk werd hoe deze plek zich, stapje na voorzichtig stapje, inderdaad ontwikkelt tot een ‘klooster van de toekomst’ . Waar gasten en permanente bewoners al doende leren hoe je ontvankelijk leeft. En niet: projecterend.

Spiritualiteit a la ZeeVELD: niet wat je doet, maar hoe je de dingen doet. Niet wat je gelooft, maar dát je gelooft: dat het Leven zelf gelooft in jou. En je van minuut tot minuut aanwijzingen geeft om hier op aarde een teken van dat Leven te zijn. Borrelend, bruisend en steeds weer vernieuwend wat sleets is geworden.

 

Jan XVII toen en nu

Jan XVII toen en nu. In Volzin een gesprek met Thomas over ruim vijftien jaar Jan XVII. Met onder meer aandacht voor Liber en de vacature ‘Dienend kluizenaar’.

Lees verder »

Hetzelfde anders gaan zien

Bang, boos, eenzaam of verdrietig? Natuurlijk, dat kan. Maar dat betekent nog niet dat je dat gevoel ook hoeft te dragen. Spreid je angstbroek, paniekshirt of zorgenrok uit op je bed en laat ze hun verhaal vertellen. Klik om verder te lezen.

Lees verder »

Gelukkig worden doe je zo

Dank aan Jan Versteegh die voor zijn boek ‘Gelukkig worden doe je zo’, ook in ZeeVELD langskwam voor een openhartig gesprek met Thomas. Klik op de afbeelding en lees verder.

Lees verder »