‘Ja’ leren zeggen tegen je ‘nee’.

Soms zijn we het ons bewust, meestal niet: eindeloos vaak welt er een innerlijk ‘nee’ in ons op.

En telkens staan we dan voor dezelfde keuze.

Of we laten ons door dit ‘nee’ inpakken en ontvoeren, weg van onszelf, naar het Benepen Land van Nee, waar het dualisme alleenheerser is.

Of we nemen de tijd. Blijven zitten waar we zitten en verroeren ons niet, heel dicht bij onszelf, bij alles wat ‘nee’ in ons roept. Om het met aandacht, liefde en geduld te verwelkomen. Z’n zegje te laten doen en te doorvoelen. Net zo lang totdat we ons weer burgers van het Grote Rijk van Ja weten. Het koninkrijk van de non-dualiteit. Waar we onze nee’s en ja’s niet bedenken, maar ingefluisterd krijgen.

Related >

Van zelfbeeld tot levensuitdrukking

Wat het Liber leren zo lastig kan maken: bewust breekt het je zelfbeeld af. De Pietje of Marietje waar je zo hard aan gebouwd hebt. Toch: wie zich geroepen voelt meer levensuitdrukking dan zelfbeeld te zijn, laat zich neerhalen.

Lees verder »

Om wat de stilte baart

Stil te worden is als vrouw te worden. En moeder. Een en al bereidheid om ieder woord te beminnen en te ontvangen; vervolgens onbeweeglijk te wachten en tenslotte te baren: het levengevende woord. En weer. En nog weer eens.

Lees verder »

Amarillo by Morning

Te blijven voortbewegen, wat er ook gebeurt, dát is de kunst. Niet: een enkel akkoord te zijn, maar alle coupletten te durven gaan belichamen van het lied dat in je woont…

Lees verder »

Cognitieve sjablonen

‘Ons leven moet passen binnen het raamwerk dat wij daarvoor in gedachten hebben’ schreef ik in een eerdere blog. Dat raamwerk blijkt een prachtige naam te hebben: cognitief sjabloon…

Lees verder »