Pasen, Liber: oefening 2

Sta je met je neus op de ‘Nachtwacht’, je ziet een klodder, een veeg, een streek. Bepaald geen schilderij om over naar huis te schrijven. Dat wordt het pas als je er afstand van neemt.

Zo ook met ons. Met wat of wie we zijn. Zolang we onszelf te dicht op de huid zitten, doen alsof we zowel de schrijver van, als speler in, ons eigen levensverhaal zouden kunnen zijn, komt dat verhaal niet tot leven. Danst het niet, zingt het niet. Hoeveel kabaal of beweging het ook maakt.

Het Paasverhaal vertelt: om je verhaal te worden, moet je er eerst aan sterven.

Misschien kan de Liber methodiek je daarbij helpen. Deze geleide meditatie leidt je er in een – ontspannend – half uur doorheen.

Welkom in het Paradijs

‘Welkom in het paradijs’. Stel je eens een wereld voor waarin het journaal iedere avond met deze woorden begint. Waarna we ons pas in tweede instantie, en dan vanuit dat bewustzijn, gaan verhouden met de andere dingen van de dag.

Lees verder »

De zin van het leven…in jou

Het leven heeft geen zin. Omdat het leven niet denkt in termen van ‘hebben’, maar van geven. Het leven ‘heeft’ dus geen zin, maar ‘creëert’ zin. In dat leven zelf. Klik op de afbeelding om verder te lezen.

Lees verder »

Liber, oefening 1

Liber leert je te leven op twee motoren: de motor van je denken, doen en laten, streven, vinden, voelen, willen weten en verwachten, EN die van je volkomen verstilde gewaar zijn daarvan…

Lees verder »