Anderhalve meter afstand-accommodatie

Onlangs ontdekte ik waarom de doelijstjes van ZeeVELD nooit korter worden: we blijven er maar nieuwe dingen aan toevoegen. Ingevingen van het moment krijgen vaak zelfs voorrang boven taakjes die al wekenlang geduldig hun beurt afwachten.

Wie had bijvoorbeeld ooit kunnen vermoeden dat we vandaag de heldere gedachte zouden krijgen het huis anderhalve meter afstand-proof te maken? Niet gedraald, maar direct aangepakt: meten, markeren – anderhalve meter: tot hier en niet verder – en naar zolder wat niet meer past in het nieuwe Corona concept.

De uitslag:
Makkelijk zitten op anderhalve meter afstand: 14 personen. Serre: acht personen; muziekkamer vier personen; groene kamer: twee personen;
Eten aan tafel op anderhalve meter afstand: 14 personen. Refter: zes personen, serre: zes personen, koffiekeuken: twee personen;
Vergaderen aan tafel of in de kring met anderhalve meter afstand. Kapel: 14 personen;
Yoga of meditatie met anderhalve meter afstand. Kapel: 14 personen;
Slapen met anderhalve meter afstand. Slaapkamers: 15;

Als binnenkort de anderhalve meter afstand-maatschappij van start gaat: in ZeeVELD kunnen groepen tot en met 14 personen én bij elkaar zijn én zich aan de regels houden. Want ook aan gel en papieren handdoekjes is natuurlijk gedacht. Bezoek nu dus snel www.zeeveld.nl en reserveer een doordeweeks verblijf of weekend. Doordat de wat grotere groepen moeten annuleren, is er voldoende ruimte in de agenda.

Tot snel in ZeeVELD!

 

 

Ik, wie ben ik?

Bouwen we een huis, we beginnen bij het begin. Tegen alle wetten van de zwaartekracht in, beginnen we met ons levenshuis bij het dak. Niet bij de vraagtekens, maar bij de uitroeptekens van ons bestaan. Klik op de afbeelding om verder te lezen

Lees verder »

Zet je leven op z’n kop

Valt het leven je soms zwaar? Zet je denken, voelen en denken over je voelen eens op z’n kop. Zoek je heil niet in spirituele oefeningen die je kunnen helpen recht te trekken wat jij als krom ervaart, maar in de oefening je situatie, hoe die ook is, te leren zien als een middel waar de Geest – kennelijk –  iets mee kan.

Lees verder »

Geen eisen maar cadeaus

Hoe verschillend ook de verschijningsvorm, het fundament van iedere beproefde spirituele discipline, uit het oosten net zo goed als uit het westen, draait om dezelfde erkenning: zeker, heiligheid woont in ons hart, maar tussen ons en dat hart staat ons ego. En tenzij we de teugels daarvan overgeven aan buiten ons eigen hart gelegen ‘sacristies’, rituelen of disciplines, zal dat hart niet alleen van ons heilige, maar ook van ons onheilige de woonplaats zijn. En dus een strijdtoneel.

Lees verder »